Ecotxe s’adhereix a la Xarxa per la Sobirania Energètica

XSEM_Logo

Canvi climàtic, prospeccions petrolíferes a les costes balears, dependència exterior, recursos naturals energètics que s’esgoten, polítiques contra les energies renovables i un llarg etcètera són els problemes relacionats amb l’energia que patim. Per totes aquestes raons ens hem identificat ràpidament amb els objectius de la Xarxa per la Sobirania Energètica de Mallorca, que es va presentar en societat el passat divendres 13 de novembre.

La societat civil cada vegada és més conscient de tots aquests problemes i per a ser coherent reclama un nou model energètic, també a Mallorca, on les energies renovables juguin un paper central. Per això, diverses entitats, col·lectius, empreses, etc. ens hem ajuntat per a treballar en positiu i fer propostes que vagin cap a la sostenibilitat energètica.

Els objectius principals de la Xarxa per la Sobirania Energètica són:

  • Més democràcia: l’energia és un servei bàsic i per tant ha de respondre a una gestió democràtica pel bé comú.
  • Energia justa: com a servei bàsic, l’accés a l’energia per a tenir un nivell de vida digne ha de ser independent del nivell de renda de les persones. No volem persones en el cercle viciós de la pobresa energètica.
  • Desconcentració: les decisions sobre l’energia han de deixar d’estar en poques mans i respondre a interessos molt particulars.
  • Descentralització de la producció: el més a prop dels usuaris i amb recursos locals (sol, vent, etc.).
  • Eficiència i decreixement: els recursos energètics no renovables són finits i, aleshores, es fa necessari reduir i ser més eficients en el seu ús.
  • Renovable: naturalment, reemplaçar les fonts d’energia exhauribles per les renovables.

La Xarxa treballarà perquè la societat civil sigui conscient de la importància de l’energia i de les decisions que prenem al respecte. També incidirà sobre les administracions públiques perquè les seves polítiques s’encaminin cap a la sostenibilitat energètica amb equitat social.

Des d’Ecotxe consideram que els nostres objectius d’aconseguir una mobilitat sostenible basada en la l’eficiència, l’electricitat d’origen renovable, la reducció en l’ús de recursos naturals i l’assoliment del bé comú encaixen plenament amb els objectius de la Xarxa per la Sobirania Energètica. Per això, hem decidit adherir-nos-hi i donar suport al treball per un nou model energètic a Mallorca.

La Xarxa per la Sobirania Energètica de Mallorca actualment la formen: GOB Mallorca, Amics de la Terra, Greenpeace, Som Energia, ALCAIB, Entrepobles, Assemblea de Moviments Socials, ATTAC, Unió de Pagesos, Fundació Deixalles, La Defensa i Ecotxe.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s