Citiz: iniciativa ciutadana de cotxe compartit a Tolosa

En 5 anys han passat d’11 a 44 cotxes i multiplicat els socis per més de 10 vegades.

A Ecotxe observam de prop què fan altres experiències de cotxe compartit en cooperativa i/o elèctrics per aprendre’n i cooperar en el seu desenvolupament a Mallorca. Avui és el cas de Citiz Toulouse, una cooperativa fundada en 2008 per 60 habitants d’aquesta ciutat francesa.

Citiz_Toulouse_Zoe_2

La cooperativa va començar amb 11 cotxes convencionals repartits en 6 estacions i un treballador. En 2013, Citiz Toulouse comptava amb 44 cotxes a 21 estacions per a 700 persones. Tenint en compte que un cotxe compartit retira aproximadament 10 cotxes del carrer, aleshores als carrers de Tolosa hi ha 440 vehicles menys. A més, dóna feina directament a quatre persones, apart dels serveis externs com l’assistència tècnica 24 hores. I la cooperativa segueix creixent.

En 2013 varen iniciar l’oferta amb cotxes elèctrics amb quatre vehicles -entre ells una furgoneta- en dues estacions a peu de carrer. També varen establir vàries estacions fora de la ciutat, a pobles dels voltants.

Gràcies a la unió amb altres iniciatives de cotxe compartit de França en la Xarxa Citiz, han pogut millorar molts dels serveis i ara amb la mateixa targeta de soci les persones poden llogar un vehicle per hores a més de 80 ciutats del país.

L’experiència de Citiz a Tolosa és molt il·lustrativa perquè permet veure l’impacte, extensió i creixement del cotxe compartit com una taca d’oli en pocs anys en una ciutat de grandària semblant a Palma. La gent que ja formam Ecotxe volem replicar aquest model de mobilitat sostenible a Mallorca, però sempre amb 100% vehicles elèctrics i amb fonts renovables.

Si t’agradaria poder gaudir i donar suport a una experiència com aquesta a Mallorca, no esperis més i fes-te soci/a fundador/a d’Ecotxe! Apunta-t’hi aquí

2 thoughts on “Citiz: iniciativa ciutadana de cotxe compartit a Tolosa

Deixa un comentari