Cimera pel Clima: Mobilitat Sostenible. Resum de la jornada (3 de març)

Dissabte 3 de març, Ecotxe hem estat presents a la jornada dedicada a Mobilitat Sostenible dins el marc de la Cimera pel Clima organitzada per Vianants en Lluita, Amics de la Terra, En ConCiencia i GlocalMent a la Fàbrica Ramis d’Inca. L’objectiu de la trobada era la posada en comú de propostes per a catalitzar el canvi cap a un model de mobilitat més sostenible tant ambiental, social com econòmicament.

Entre els assistents s’hi podien distingir cares conegudes de la política local, representants de les diferents entitats que treballen el territori, membres de la UIB, usuaris del transport públic així com altres membres de la societat interessats en la matèria.

WhatsApp Image 2018-02-27 at 18.41.16

L’obertura l’ha feta Christer Söderberg, un activista i expert en empènyer moviments socials i establir sinergies entre organitzacions que promoguin un canvi cap a un món més sostenible i que garanteixi la supervivència del planeta i els que l’habiten.
Christer ha presentat els objectius de reducció d’emissions establerts a l’acord de París de 2015 i COP23 de 2017. Les emissions de gas d’efecte hivernacle s’han incrementat de manera exponencial des de la revolució industrial i, lluny de decréixer per complir amb els objectius marcats, les emissions mundials segueixen una tendència positiva a dia d’avui.

Cap a la fi de la seva intervenció, Christer ha fet esment a la innovadora -i pionera a Europa- llei de Canvi Climàtic recentment presentada i impulsada pel Director General d’Energia i Canvi Climàtic. Mallorca, ha dit Christer, és l’escenari perfecte per impulsar mesures de reducció d’emissions i de canvi de model, on ja hi ha una estesa consciència entre la societat.

Mitjançant diferents activitats, els assistents han fet nombroses propostes, algunes de més generalistes i d’altres més concretes. Entre elles, cal destacar:

  • Impulsar una planificació integrada de la mobilitat per part de totes les administracions,
  • Assegurar un millor finançament pel transport públic,
  • Impulsar hàbits de mobilitat saludables als infants a través de rutes escolars,
  • Convertir la majoria de carrers dels nostres nuclis urbans en zones de prioritat per a vianants o
  • Millorar la qualitat de l’espai urbà.

En aquest sentit, s’ha fet palès que iniciatives de mobilitat compartida com Ecotxe permeten l’aprofitament més eficient de l’espai urbà, amplament dedicat a la circulació i estacionament de vehicles. A més, amb l’aposta pel vehicle elèctric, Ecotxe contribueix a la reducció de gasos i partícules nocives [generades per la combustió dels motors tèrmics] dels nuclis urbans, i per tant a la millora de la qualitat de l’aire i la salut dels ciutadans.

Finalment, els assistents han fet una valoració en petits grups de les diferents propostes, tot analitzant la seva aplicabilitat, les seves conseqüències, i han formulat accions per mitigar els efectes i per tant impulsar les mesures endavant.

 

WhatsApp Image 2018-03-03 at 10.28.27

WhatsApp Image 2018-03-03 at 10.28.28

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s